Blogg

...då skall alla förstå att ni är mina lärjungar30.08.2011

Om ni har kärlek till varandra, (inbördeskärlek 1917) skall alla förstå att ni är mina lärjungar. (Jesus) 

Idag har vi igen en stor förmån och tillfälle att visa världen att vi är Jesu lärjungar, att vi har kärlek till varandra. Jesus sade inte att alla fiskare skulle sinsemellan ha kärlek till varandra eller att alla politiskt aktiva skulle ha inbördeskärlek. Och Han säger inte idag "om pingstvänner har inbördeskärlek" eller frikyrkans folk, eller de i cityförsamligen eller Nokia Missio. Han sa "ni" = vi, vi som tror på Jesus, som tror att Han dog för våra synder så att vi skulle få leva, vi, som tror att vi genom Jesu blod har tillträde enda fram till Fadern, om vilka Johannes säger: "Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också." Vi älskar varandra. 

Alla faller vi. När en ledare faller syns det längre, påverkar flera, det kommer till TV-nyheter och eftermiddasgtidningarna skriver stora rubriker. Idag är en sådan dag, en dag av avslöjanden. 

Mina kära, låt oss se att vi inte har stenar i våra händer, att vi inte dömer så att vi inte blir själva dömda, att det mått som det mäts för oss med kommer inte att vara en dom utan kärlek som skyler mången synd. Vi vet redan att NM ledningen har gjort svåra, ansvarsfulla beslut, bördan för det är deras, inte vår. Vi vet inte ens vad som har hänt i verkligheten, och det behöver vi inte heller, Gud vet. Han talar till dem som behöver veta och Han älskar sitt barn, så som Han älskar oss alla, med Hans outsägliga kärlek. Och Han älskar med sin outgrundliga kärlek dem vars hjärta har nu brustit. 

Låt oss be för alla som är direkt påverkade av detta och välsigna dem, att deras hjärtan förblir trygga i Kristus, låt oss be styrka och vishet för alla Nokia Missios ansvarsbärare, nåd, vilket är Hans förmåga i oss att göra det vi inte kan i oss själva, så att de med ett ostött hjärta kan stå i den plats där Gud har ställt dem, att höra klart och ta de rätta stegen. Låt oss välsigna våra systrar och bröder på alla sätt som vår Herre visar till våra hjärtan. 

Men framför allt, låt oss täcka och skydda vår systrar och bröder i Kristi kropp från världens attacker. Vi går inte med på världens prat och åsikter utan klipper av den ondes tal och välsginar, det är inte att akseptera synt utan kärleken överskyler månden synd, vi talar sanning i kärleken. Gud är kärleken.

BLOGGTidigare inläggJag älskar dig
22.10.2013
tron som är verksam i kärlek
21.10.2013
När vi relaterar..
21.08.2012
Utifrån hjärtat utgår livet
31.01.2012
...då skall alla förstå att ni är mina lärjungar
30.08.2011
VAD TROR VI PÅ
01.08.2010
Ange Lösenord: