Blogg

tron som är verksam i kärlek21.10.2013

Texten nedan kommer från Kevins penna. Han bads om att skriva ner sitt oväntade svar på frågan om tron är den viktigaste egenskapen hos en troende. Han svarade: "nej", och fortsatte: "kärlek är". Jag har mediterat på det här och jag märker att någonting har förändrats inom mig. Gud är kärleken.

.

Tro som är verksam i kärlek

1 Kor. 13:13 Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av dem är kärleken.

Adam hade Guds kärlek. Sedan ljög ormen till Eva om Guds integritet. Adam var inte längre säker på Guds kärlek. Fruktan kom in i bilden just där. Fruktan hindrar tro för att vi inte längre litar på kärleken.

Joh. 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv

Gud visade Sin kärlek till oss innan Han förväntade Sig att vi skulle tro. Det finns ingen rädsla i kärleken – kärleken driver ut rädslan – för att fruktan för straff är borttagen.

1 Joh. 4:18  Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.

Så sedan blir tron verksam i kärleken. Först övertygar Guds kärlek oss om att vi kan lita på Honom.  Sedan, när vi hör vad Han säger till oss, vet vi att vi kan lita på Honom, så blir tron lätt.

Gal. 5:6 Ty i Kristus Jesus beror det inte på om vi är omskurna eller oomskurna, utan om vi har en tro som är verksam i kärlek.

BLOGGTidigare inläggJag älskar dig
22.10.2013
tron som är verksam i kärlek
21.10.2013
När vi relaterar..
21.08.2012
Utifrån hjärtat utgår livet
31.01.2012
...då skall alla förstå att ni är mina lärjungar
30.08.2011
VAD TROR VI PÅ
01.08.2010
Ange Lösenord: