Blogg

Utifrån hjärtat utgår livet31.01.2012

Någon sade att sinnet är det vi har, hjärtat det vi är. Ordet säger att vi inte känner våra hjärtan. Det är så sant. Under krissituationer reagerar vi och dessa reaktioner kommer från våra hjärtan. Vi kan välja att låta sinnet råda över hjärtat och leva av vår egen viljestyrka. En del av oss har starkare vilja än andra, men det finns någonting om hjärtat som jag blev att fundera. 

Förra hösten upplevde jag någonting som kändes som en jätteförlust. Mitt sinne förstod att allt var väl, jag förlorade inte någonting. Jag hörde folk säga att det var Guds vilja och jag kunde också själv se Guds hand över det hela. Så varför skulle jag ha så många dystra dagar och vara så trött och känna som om framtiden hade stulits från mig? Jag visste inte. Inte innan Gud visade mig. Han rörde vid mitt hjärta med Sin kärlek och när Han gjorde det, kunde jag se. Han visade mig mitt hjärta, på det stod ”övergiven, lämnad ensam”. Ingen skillnad att mitt sinne förstod att allt var väl eller att jag trodde att Gud hade kontrollen, mitt hjärta kände sig övergivet och det var därifrån de dystra dagarna kom. Mitt hjärtas upplevelse var; ”jag förlorade någonting och det sades att det var Guds vilja: ”Gud, jag kan inte lita på Dig, jag ser att Du kan mitt i allt göra någonting som gör ont i mig”. Tron vet, Gud är god, hjärtat sade: ” jag är rädd för att lita på Dig, kanske gör Du det igen”. Men när Gud visade det här för mig, utgjöt av Sin kärlek, kunde jag se Honom igen, och jag sade till Honom: ”Pappa Gud, jag förlåter Dig för att du tog dessa människor så plötslig ifrån mig. Pappa, jag vet att du aldrig skulle göra någonting som skulle skada mig.” Bli inte förtörnad av min ”teologi” här, om vi har någonting emot någon behöver vi förlåta, även Pappa Gud. Det handlar inte om Han gjorde det eller inte utan att vi har någonting emot Honom. Det här blev mitt genombrott, de dystra dagarna har bytts mot glädje och mitt hjärta vilar i vissheten om att Han är alltid god mot mig. 

Varför berättar jag det här? För att jag kanske inte är den enda som någon gång fastnar i någoting utan att förstå varför. Kanske är svaret någonting som har blivit skrivet på våra hjärtan, men vi kan inte se det. Men det finns En som känner våra hjärtan, Han vill hjälpa oss ut, Han både kan och vill. Vår Pappa Gud, vår älskande Fader. Vi kan alltid gå till Honom och Han älskar att hjälpa Sina barn att bli fria att springa till Hans famn. Ditt sinne förstår det här, du tror det är sant, men vad säger ditt hjärta? Låt det här sjunka in i ditt hjärta, låt det bli din reaktion under tider av kris lika mycket som ditt glädjefyllda val när allt är väl.

BLOGGTidigare inläggJag älskar dig
22.10.2013
tron som är verksam i kärlek
21.10.2013
När vi relaterar..
21.08.2012
Utifrån hjärtat utgår livet
31.01.2012
...då skall alla förstå att ni är mina lärjungar
30.08.2011
VAD TROR VI PÅ
01.08.2010
Ange Lösenord: