Blogi

Pelon ovi05.04.2016

Olimme kulottamassa ruohoa kotipellolla. Pojan koira juoksenteli toisen luota toisen luo, haisteli jälkiä, mutta pysyi lähellä. Sillä ei ole lupaa mennä yksin viereiseen metsään. Alkoi jo hämärtää. Metsästä kuului rasahdus, näin että koirakin kuunteli, vatsahermot alkoivat kiristyä, siellä on jotain. Takametsässä on jäniksiä, kettuja, peuroja ja hirviä, ilveskin on siellä vieraillut. Kulottaminen ei ollutkaan enää mukavaa. Tuleeko sieltä joku isompikin eläin, karkaako koira pimeään metsään? Kuului useampi rasahdus, kun oksat katkeilivat metsässä. Pelolla on ääni.

Jes. 24:18 Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan.

En halua tehdä pelon kanssa yhteistyötä. Aloin puhumaan Isän kanssa. Olenhan käsitellyt pelkoni kauan sitten, vapautunut pahasta fobiasta. Tiedän, ettei minkäänlaisen pelon kanssa tarvitse elää.

Kun koira tuli taloon jotain käsittelemätöntä paljastui sisältäni. Kesken kävelylenkin koira voi pysähtyä, jäykistyä kuuntelemaan, jopa päästää matalan murinan. Silloin tiedän, että se näkee metsässä jotain, mitä minä en näe. Nuo minulle näkymättömät asiat alkoivat huolettaa, sitten jopa pelottaa. Tieto siitä, että siellä voi oikeasti olla joku ruokki pelkoa. Lopulta en enää mennyt koiran kanssa hämäräkävelyille enkä mennyt itsekään, en edes viemään roskapussia talon taakse roskalaatikkoon.

1 Joh. 4:18 Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.

Kysyin Isältä, mistä tämä pelko alkoi. Hän näytti minulle tietyn ajanjakson aikuiselämästäni. Isä näytti, että en ollut uskaltanut luottaa Häneen, Hänen suojeluunsa vaan tein silloin kaikkeni suojatakseni itse itseäni asioilta, jotka Hän näytti. Tein parannuksen siitä, etten ollut luottanut Häneen tuolla elämän alueella, sanouduin irti ja annoin hänelle itsesuojeluni ja valitsin luottaa Häneen.

Juuri silloin koira räjähti murinaan ja haukkuun, rähinään, niin kuin vain Rottweiler-Schäfer mix voi ja se yritti lähteä metsään. Mies karjaisi koiran pysymään paikallaan, koira totteli, mutta jatkoi rähinää, paniikki iski, halusin vain juosta pois pimenevältä pellolta turvaan.

En juossut. Mutta miksi olin melkein paniikissa, olinhan juuri selvittänyt tämän pelkoasian? Kysyin heti Isältä, miksi vieläkin pelkään. Tajusin samalla, kun katsoin miestä ja koiraa, en ole luottanut Jumalan haluun ja kykyyn pitää huolta ja suojella rakkaitani. ”Isä, anna anteeksi, etten ole luottanut siihen, että pidät huolen rakkaistani vaan olen niin kuin minun pitäisi tehdä Sinun työsi. Ojennan sinulle pelon siitä, että heille tapahtuu jotain, ja sinä et ole paikalla.” Annoin Hänelle muitakin asioita, jotka nousivat ajatuksiini.

Lopuksi kysyin, mitä Hän haluaa antaa minulle. Vastauksena Hän ympäröi minut joka puolelta, laittoi piiloon käsivarsiensa suojaan. Silti siellä oli tilaa elää ihan tavallista elämää.

Kun kokee sisimmässään, että Kaikkivaltias Jumala, joka on suurempi kuin universumi, ympäröi sinut, pelko tuntuu kaukaiselta asialta. Voiko pelko silti tulla takaisin?

Kyllä ja ei. Pelko yrittää ihan varmasti tulla takaisin. Kun käsittelemme pelon juuret, annamme sen pois ja otamme vastaan sen, mitä Jumala antaa sen tilalle, suljemme oven pelolle. Voimme uudistaa mieltämme sen mukaan, mitä Jumala meille näytti ja pitää kiinni siitä, että luotamme Häneen emmekä anna pelolle tilaisuutta.

Minun pelkoni tuli takaisin. Tämä pari vuotta sitten esille tullut pelko, että pimeästä hyökkää jotain vaarallista käsiteltiin viime syksynä. Enkä vieläkään halua olla pelon rajoittama, siksi jatkoin rukoustani, vuoropuhelua Jumalan kanssa, miksi taas pelkään.

Isä näytti minulle tänään, milloin pelko tuli takaisin. Kun kuljin yksin pimeässä, pelko tuli kolkuttelemaan mielen ovea. Unohdin, että olin valinnut luottaa Jumalaan, kun pelko alkoi hiipiä, terästin itseni, minä en pelkää, pelko on voitettu vihollinen. Oli oikein valita olla pelkäämättä. Mutta huomaatko eron, valitsin suojella itse itseäni, valitsin luottaa minuun, pelko oli minua vahvempi.

Uskotko, että voin pyytää Pyhää Henkeä muistuttamaan minua seuraavalla kerralla? Varmasti!

Room. 8:15 Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"

Tiedätkö, mikä on paras tapa selvittää pelkoja, huolia, ihan kaikkea mahdollista, joka varastaa sisäisen levon ja rauhan? Kysy taivaan Isältä, ihan mitä vain. Tai jos Hän tuntuu kaukaiselta, kysy Jeesukselta, tai kysy Pyhältä Hengeltä. Kuuntele ja valitse se, mitä Hän sanoo.

Isä, miksi pelkään? Mistä tämä pelko sai alkunsa? Jeesus, missä olit, kun kaikki tämä tapahtui? Onko joku jolle minun pitäisi antaa anteeksi? Mitä haluat minun tekevän tälle asialle? Annan pelkoni sinulle, heitän sen sinulle kaikin voimin, sanoudun siitä irti. Kun annan sen sinulle, mitä sinä annat minulle sen sijaan? Jos tuntuu, ettet osaa, pyydä Pyhää Henkeä antamaan sinulle ne kysymykset, joita sinun tarvitsee kysyä. Tai kysy Isältä: ”Isä, onko jotain, mitä minun tulisi tietää tästä asiasta?”

Ps. 91:1-7

1. Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, 2. se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan". 3. Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. 4. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. 5. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, 6. et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. 7. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.

BLOGIAikaisemmat postauksetVapauteen Kristus meidät vapautti
20.08.2016
Pelon ovi
05.04.2016
Ilman rajoituksia
20.04.2014
Miksen minä?
19.04.2014
Sekunnin murto-osassa
17.04.2014
Hän paransi heidät kaikki
15.04.2014
Hän on ainoa lähteemme
10.04.2014
Minä rakastan sinua
22.10.2013
Rakkauden kautta vaikuttava usko
21.10.2013
Hän on Parantajamme
23.1.2013
Matkalla uuteen vuoteen
31.12.2012
Ole parannettu!
8.11.2012
Kun olemme suoraan suhteessa ..
21.08.2012
Sydämestä elämä lähtee
31.01.2012
Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsiksen
30.08.2011
ÄLÄ LOUKKAANNU JUMALAAN
02.05.2011
MIHIN ME USKOMME
01.08.2010
Ange Lösenord: