Blogi

Sekunnin murto-osassa17.04.2014

Luin blogikirjoitusta, jonka joku oli jakanut seinälleni Facebookissa. Se kertoi prosesseista, parantumisesta, sisäisestä parantumisesta, miksi meillä menee puolet elämästä parantumiseen ja eheytymiseen, kun Jeesus voi tehdä sen sekunnin murto-osassa. Kirjoittaja kertoi, mikä sai aikaan muutoksen hänen elämässään: ”Olin niin täynnä itseäni ja niin vähän Jeesus eli minussa”. Sitten hän oppi tuntemaan todellisen Jeesuksen ja Hänen Henkensä voiman. Luin ja tunsin itseni tuomituksi.

Kaikki, mitä siinä oli kirjoitettu, on totta. Jeesus on jo tehnyt kaiken, pelastus tarkoittaa syntien anteeksisaamista, parantumista, vapautumista ja ehjäksi tulemista, kun pelastuimme, meidät vapautettiin pimeyden vallasta ja siirrettiin Hänen rakkaan Poikansa valtakuntaan (Kol. 1:13), mikä on vanhaa, on kadonnut, katso uusi on sijaan tullut (2 Kor. 5:17).

Miksi se ei sitten toimi? Mitä minun täytyy suorittaa, jotta pätevöityisin saamaan kiinni jostakin, joka on annettu minulle ilmaiseksi, lahjana, joi toisen maksamana, Jeesuksen maksamana?          

Minulla ei ole siihen vastausta! Jos minulla olisi … en lähde nyt tuolle tielle.

Joku määritteli ongelmat näin: ”se on joko haava tai valhe”.

Haava, kipu, jotain pahaa tapahtui ja tulimme satutetuiksi. Haava on peittynyt, mutta se on silti jäljellä ja kun joku koskettaa sitä, siihen sattuu. Haavaan sattuu niin kuin se asia tapahtuisi juuri nyt, vaikka se tapahtui kauan sitten. Opimme suojaamaan aluetta, johon sattuu, emme halua lisää kipua. Jos emme voi olla varmoja siitä, mitä Jumala tekisi haavalle, jos annamme Hänen koskettaa sitä, emme anna Hänen koskea siihen. Emme oikeastaan pysty luottamaan keneenkään muuhun kuin itseemme suojaamaan meitä lisäkivulta. Haluamme parantua, mutta pelkäämme lisäkipua liikaa. Emme voi ottaa riskejä.

Valheet, kaikki, mikä ei ole yhtä mieltä sen kanssa, mitä Jumala sanoo, on valhetta. Kokemuksemme ovat suuria valehtelijoita, ja sitten on valheiden isä, hän tulkitsee olosuhteemme meille hyvin mielellään, jos vain annamme hänen tehdä sen. Ja hän tekee, mitä hän on aina tehnyt; kyseenalaistaa Jumalan, joka on Rakkaus, jonka ydinolemus on hyvä: ”Sanoiko Hän todella noin? Hän haluaa vain jättää sinut ilman, tee oma valintasi niin saat sen, mitä Hän pimittää sinulta” Näin hän sanoi Eevalle ja sanomalla tämän hän hyökkäsi Eevan identiteettiä vastaan: ”silloin teistä tulee niin kuin Jumala”: Adam ja Eeva oli luotu Jumalan kuvaksi, he käyskentelivät Jumalan kanssa illan viileydessä, Hän loi kaiken heitä varten. Eeva valitsi valheen. Meidän mielestämme siinä ei ole mitään järkeä, mutta me teemme samoin. Uskon, että meillä kaikilla on muistoja noista kerroista.

Mikä on sitten vastaus? Paavalilla on pari ehdotusta: muuttukaa mielenne uudistuksen kautta (Room. 12:2), hajottakaa maahan järjen päätelmät ja jokainen varustus, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitkaa jokainen ajatus kuuliaiseksi Kristukselle (2 Kor. 10:5) 

Mitä se tarkoittaa käytännössä? Potkaise ulos kaikki, mikä on vastoin sitä, mitä Jumala sanoo. Ja jos jotain onnistuu livahtamaan sisään, ota se vangiksi ja sitten potkaise se ulos ja korvaa se Jumalan totuudella. Omalla päättäväisyydellä ja tahdonvoimallako? Ei, vaan sota-aseilla, jotka eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Mistä löydämme totuuden? Totuudella on nimi: Jeesus.

Haluaisin sanoa niin paljon mielen uudistuksesta, koska se on minulle hyvin ajankohtainen aihe juuri nyt. Ja kyllä, hukkasin tämän tekstin punaisen langan. Mutta yritän saada pointtini esiin. Se on yksinkertaisesti: kyllä! Uskon, että voimme parantua, vapautua ja eheytyä sekunnin murto-osassa, kaikki on jo valmiina. Uskon, että kun vaellamme kirkkaudesta kirkkauteen, tulemme näkemään sitä yhä enenevässä määrin. Mutta meillä on niin paljon roinaa, jota olemme nielleet totuutena kulttuurin, traditioiden, uskonnon, kokemusten ja lihallisen mielemme tulkintojen kautta ja olemme pitäneet sekä hyvän että pahan. Mutta mikään tästä ei ole saanut Jumalaa muuttamaan mieltään, perumaan sitä, mitä Hän on sanonut ja tehnyt puolestamme. Paavali kirjoittaa, että epäuskomme ei peruuta Jumalan lupauksia. Jumalan puolelta tämä on pelastuksen päivä = päivä saada synnit anteeksi, parantua, vapautua ja tulla asetetuksi ennalleen. Hänen kuvansa kaltaiseksi luotuna meillä on vapaa tahto. Meidän täytyy valita laittaa tuo vapaa tahto uskossa ja luottamuksessa Häneen ja valita olla päästämättä valheita pääkopan sisäpuolelle juurtumaan mieleemme. Meidän pitää taistella uskon jalo taistelu omasta puolestamme, veljiemme ja sisartemme puolesta. Hän antoi meille uskon, Hän antoi meille vapaan tahdon.

Entäpä ne haavat ja valheet, jotka ovat jo juurtuneet mieleemme? Meillä on upea apu, Pyhä Henki, meillä on Isä Jumala, vapaa pääsy Hänen valtaistuimelleen saamaan apua ja meillä on Jeesus, Tie Isä Jumalan luo, Totuus ja Elämä. Esimerkiksi näin: pari päivää sitten kysyin Jumalalta yhtä asiaa. En nähnyt vastausta. Niinpä kysyin Isältä, koska tiedän Sanan perusteella, että Hänen tahtonsa on antaa. Hän näytti minulle pelon. Pelko sanoi: ”mitäpä jos, kun todella tarvitset Häntä, Hän ei olekaan läsnä sinua varten vaan hylkää sinut”. Tunnistin tuon. Niinpä tein parannuksen ja annoin tuon pelon Isälle. Samalla, kun kysyin Häneltä, mitä Hän antaa minulle tuon pelon tilalle, kysyin myös, mistä tuo pelko sai alkunsa. Halusin päästä eroon tuonkaltaisen pelon juurista, tunnistin jo jotain, mikä oli nousemassa mieleeni menneisyydestä. En odottanut vastausta, jonka Häneltä sain. Hän sanoi:”haluatko palata menneisyyden kipuun vai haluatko kuulla, mitä minulla on sinulle”. Ehkä tämä oli hetki, jolloin Jumala kysyi minulta, halusinko prosessin vai parantumisen sekunnin murto-osassa. Valitsin ottaa vastaan sen, mitä Hänellä oli minua varten sen pelon sijaan, joka sanoi, että Hän hylkää minut, kun tarvitsen Häntä kaikkein eniten. Hän sanoi: ”annan sinulle uskollisuuteni”. Miten upeaa! Nyt siis valitsen olla ottamatta takaisin pelkoa, jonka annoin Hänelle. Sen sijaan pysyn siinä, mitä Hän antoi minulle: uskollisuutensa. Tämä on yksi osa mielenuudistusta.

BLOGIAikaisemmat postauksetVapauteen Kristus meidät vapautti
20.08.2016
Pelon ovi
05.04.2016
Ilman rajoituksia
20.04.2014
Miksen minä?
19.04.2014
Sekunnin murto-osassa
17.04.2014
Hän paransi heidät kaikki
15.04.2014
Hän on ainoa lähteemme
10.04.2014
Minä rakastan sinua
22.10.2013
Rakkauden kautta vaikuttava usko
21.10.2013
Hän on Parantajamme
23.1.2013
Matkalla uuteen vuoteen
31.12.2012
Ole parannettu!
8.11.2012
Kun olemme suoraan suhteessa ..
21.08.2012
Sydämestä elämä lähtee
31.01.2012
Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsiksen
30.08.2011
ÄLÄ LOUKKAANNU JUMALAAN
02.05.2011
MIHIN ME USKOMME
01.08.2010
Ange Lösenord: