Blogi

Matkalla uuteen vuoteen31.12.2012

 

Eilen illalla, kun olin Herran edessä ja ajattelin tulevaa vuotta, sydämelleni nousivat sanat ”puskea läpi”. Samalla koin syvää rauhaa, ikään kuin puskemista läpi rauhassa. Hän lisäsi tuohon: puskea läpi ilman ponnistelua. Sitten mieleeni nousivat seuraavaksi Jesaja 55:n sanat: ”Sillä iloiten te lähdette, ja rauhassa teitä saatetaan”.

Viime päivinä olen mietiskellyt noita sanoja.

On aina helpompaa rakentaa Jumala-suhdetta, rakentaa uskoa, kun elämä menee tasaisesti.

Emme me kuitenkaan voi kulkea koko ajan niin kuin olisimme valmiit tappamaan leijonan, täydessä hälytysvalmiudessa. Se olisi aivan liian kuluttavaa. Miten on sitten mahdollista rakentaa voittavaa uskoa silloin, kun kaikki on helppoa? Uskon, että vastaus on siinä, että jokapäiväisessä vaelluksessamme Jumalan hyvyyteen perustuneina sovellamme kaikkea, mitä Hän on meille opettanut, se on enemmänkin asenne.  Olemme tulleet tuntemaan Jumalan rakkauden ja uskomme siihen. Ojentaudumme kaikessa sen mukaan, uskomme, että kaikki vaikuttaa parhaaksemme.

Jumala voi käyttää parhaaksemme kaikkea mitä meille tapahtuu. Mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki, mitä meille tapahtuu, on Jumalan tahto.  Uskomme, että Jumala on kaikkivaltias, ja Hän on, kun Hän astuu kuvaan mukaan, peli on ohi, muita mielipiteitä ei enää ole. Jumalalla on kaikki valta, mutta Hän ei kontrolloi kaikkea.  Jos nyt järkytyit, jatka silti lukemista. Jos uskot, että Jumala kontrolloi kaikkea, silloin sinun täytyy uskoa, että kaikki paha, mikä tapahtuu, on Hänen tahtonsa, joko Hänen tekojaan tai ainakin Hänen sallimaansa. Miksi rukoilla muutosta johonkin, jonka Jumala on viisaudessaan sallinut?

Me emme rukoile Jumalaa muuttamaan mieltään, Hän on aina hyvä, Hänessä ei ole mitään pimeyttä, Häneltä ei voi tulla mitään pimeyttä tai pahuutta.

Me tulemme yksimielisyyteen Hänen tahtonsa kanssa. Kun rukoilemme Hänen tahtonsa mukaisesti, se vapautuu maan päälle ja antaa Hänelle mahdollisuuden toimia. Jumala asetti meidät paikkaan, jossa meidän auktoriteettimme ja tahtomme vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme tapahtuu.  Meidän on aika ottaa vastuu ja hallintavalta, niin kuin Hän sen meille antoi, maan päällä, kotikaupungissamme. Jos mietit: ”jos Jumala ei lähettänyt katastrofeja, miksi niitä sitten on”, muista kenelle Hän jätti nimensä, auktoriteettinsa, sanansa, kenelle Hän sanoi: minä lähetän teidät.

Kun Mahdollisuus muutokseen-kampanjakuukausi lähestyy, opetellaan jo nyt vaeltamaan siinä kaikessa, mitä toivomme voivamme ihmisille silloin välittää. Eletään jo nyt kuin olisi täysi herätys käynnissä. Mutta ei puskien omalla tahdon voimalla, koska jotain täytyy tapahtua vaan ilman omia ponnisteluja, Hänen voimassaan. Ei anneta vihollisen hämätä meitä ajattelemaan, että Jumalalla on kontrolli, Hän joko tekee jotain tai sitten Hän ei vain varmaan halunnut, että Paraisilla tapahtuu mitään hyvää. Etsitään Jumalan tahtoa, kunnes tiedämme sen, se on aivan varmasti hyvä, se sisältää tulevaisuuden ja toivon.


 

BLOGIAikaisemmat postauksetVapauteen Kristus meidät vapautti
20.08.2016
Pelon ovi
05.04.2016
Ilman rajoituksia
20.04.2014
Miksen minä?
19.04.2014
Sekunnin murto-osassa
17.04.2014
Hän paransi heidät kaikki
15.04.2014
Hän on ainoa lähteemme
10.04.2014
Minä rakastan sinua
22.10.2013
Rakkauden kautta vaikuttava usko
21.10.2013
Hän on Parantajamme
23.1.2013
Matkalla uuteen vuoteen
31.12.2012
Ole parannettu!
8.11.2012
Kun olemme suoraan suhteessa ..
21.08.2012
Sydämestä elämä lähtee
31.01.2012
Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsiksen
30.08.2011
ÄLÄ LOUKKAANNU JUMALAAN
02.05.2011
MIHIN ME USKOMME
01.08.2010
Ange Lösenord: